Mégsem egy lila tangás Vízipók-csodapók lesz a budapesti vízilabda EB kabalaállata, hallucinogénmentes bábtervezőt keresnek

2019. december 17., 08:33

Szerző:

Hétfőn mutatták be a szervezők a 26 nap múlva kezdődő budapesti vízilabda-Európa-bajnokság kabaláját, a rajzfilmsorozatból ismert Vízipók-csodapókot, amely elég furcsára sikerült - írta a hvg.hu. A viselője hiába bújik a jelmezbe, olyan, mintha egy lila tangától eltekintve meztelen lenne. Kevéssé értelmezhető a hátsójára applikált buborék és az arról fityegő két láb is.

Fotó: Facebook/vlv.hu

A furcsa kabalaválasztás Bol-dog kutya emlékét idézte fel.

A vízilabda-válogatott Facebook-oldalára ezután a következő üzenetet tették ki a szervezők:

„Nincs mit szépíteni, ezt elrontottuk. A kis vízipókot szeretjük, szeretitek, a nagyot újratervezzük. Egyúttal várjuk a józan és hallucinogénket nélkülözni tudó bábtervezők jelentkezését! És reméljük sem Keresztest, sem a csigagyerekeket nem ijesztettük meg...”

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.