Nekiment egy parkoló autónak Újbudán, miközben még a drogját is elhagyta

2019. október 4., 08:32

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság keresi azt a férfit, aki szeptember 27-én 23 óra 20 perc körül Budapest XI. kerületében, a Ménesi úton biciklijével nekiment egy parkoló autónak. A férfinek többen próbáltak segíteni, de zavartan elutasította a segítségnyújtást és elhagyta a helyszínt. Közben viszont elhagyott egy műanyag dobozt is, ami azért baj, mert a rendőrség szerint közel 250 gramm kábítószergyanús növényi törmelék volt benne.

A férfiről kamerafelvétel is készült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.