Vége a fideszes cenzúrának Ferencvárosban, már le lehet írni a kerületi Facebook-oldalon, hogy „lopás” és „ingatlanmutyi”

2019. november 19., 12:58

Szerző:

Ferencváros korábbi fideszes vezetése a hivatalok átadása után a héten az önkormányzati Facebook-oldalt is átadta a Baranyi Krisztina független polgármesternek. Ekkor derült ki, hogy Bácskai János polgármester stábja az oldalon tiltott szavakat állított be, hogy kiszűrjék a számukra kellemetlen hozzászólásokat.

  • maffia, lopás, tolvaj, mutyi, ingatlanmutyi, ingatlanmaffia, mszp, csaló, tolvaj, botrány

Baranyi Krszitina az átvételről szóló Facebook-bejegyzésben közölte, hogy a szavak tiltását megszüntették, a korábban letiltott felhasználókat visszavették az oldalra. Egyedül a káromkodásszűrőt hagyták érvényben, illetve a jövőben is ügyelni fognak a trollok és a rasszista hozzászólók moderálására.

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.