Varga Judit: Ha az anyósom az OBH elnökhelyettese lesz, nem előre lép, legfeljebb oldalra

2020. április 3., 13:30

Szerző:

Megerősítette Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter, hogy

anyósa, Erőss Mónika valóban pályázott az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesi posztjára.

Az Index nyomán ma mi is megírtuk a hírt, hogy Áder János államfő ki is nevezheti a jövő héten, amire Varga Judit „az ellenzék szerint nem létező »független« média öklének nevezte a portált, és azt írta: az anyósa 1984 óta dolgozik bíróként (ekkor ő még óvodás volt), akinek édesapja, dr. Erőss Pál legfelsőbb bírósági bíróként és egyben a Jogi Esetek című műsor szereplőjeként

„egy »ország jogásza« volt”.

A családtörténet ismertetésén túl Varga sorolja, hogy anyósa 36 éves bírói pályafutásának fontos állomása volt, amikor 2012. január 1-jén kinevezte a Kúria elnöke a Kúria főtitkárának. „Ezt a pozíciót töltötte be mostanáig, mindenki szakmai megelégedésére” – írta, majd megjegyezte: „amennyiben az OBH elnökhelyettesévé kinevezik, nem előre lép, hanem legfeljebb oldalra”, Erőss Mónika pozícióváltása „semmilyen összeférhetetlenségi kérdést nem vet fel”.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.