Nem tesznek kivételt a külföldi vadászokkal

2020. szeptember 3., 21:35

Szerző:

Mentesítsék a beutazási tilalom alól a külföldi bérvadászokat – ezt kéri a kormánytól az Országos Magyar Vadászkamara. Szerintük óriási veszteséggel járna, ha a határzár miatt a mostani gímbika-szezonban nem jöhetnének Magyarországra a vendégvadászok. Vas megyében jellemzően külföldiek vadásznak gímszarvasra, ők viszont most nem jöhetnek a határzár miatt. A Csepregi Vadásztársaság akár a negyven százalékát is elveszítheti a bevételeinek. 

 Az ellenzék szerint viszont logikátlan lenne a kormánytól, ha a külföldi vadászokkal kivételt tennének.

 Az Agrárminisztérium ma azt közölte az RTL Híradójával, hogy szeptemberben nem számíthatnak külföldi vadászokra a vadásztársaságok, mert az emberek egészsége fontosabb szempont.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.