Újbudán személyes adatokért adják a 200 forintos LED izzókat a fideszes polgármester nevében

2019. szeptember 13., 06:24

Szerző:

Regisztráció, vagyis telefonszám, életkort és e-mail cím megadása fejében adják oda azokat a LED izzókat, amelyeket Hoffmann Tamás fideszes polgármestere nevében kínálnak Újbudán – hívja fel a figyelmet a Facebookon a Demokratikus Koalíció. 

A négy LED izzóból álló csomag 200 forintba kerül. Személyi igazolvány és a lakcímkártya bemutatásával is át lehetne venni, emellett azonban a jelentkezőknek egy regisztrációs kártyát is ki kell tölteniük, rajta a személyes adataikkal. „Újbuda polgármesterének hirtelen szüksége lett az adataidra. Ki engedélyezett ilyen adatgyűjtést,és ki használja az összegyűjtött adatokat?” – firtatja az ellenzéki párt.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.