Több ezer államigazgatási dolgozót bocsátanak el, de Palkovics hat miniszteri biztost nevezett ki egyszerre

2018. október 12., 12:32

Szerző:

Miniszteri biztosokat neveztek ki az Innovációs és Technológiai Minisztériumban a tárcához tartozó meghatározó területekre – közölte a minisztérium pénteken.

A tájékoztatás szerint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter döntése nyomán Baranyai Gábor a természeti erőforrások fenntartható használatáért, Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora a kreatív iparért felelős miniszteri biztosként dolgozik.

A tárcavezető felkérésére László András a fejlesztéspolitikai kommunikáció összehangolásáért, Lengyel Györgyi az egészséggazdaságért, a Szegeden központi költségvetési támogatásból megvalósuló beruházások tudománypolitikai koordinációjáért és a szegedi Science Park fejlesztésének koordinációjáért felel.

Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja a felsőoktatási intézmény versenyképességének és működési hatékonyságának növelését támogató új intézményi modell kidolgozásával és megvalósításával, Vígh László pedig a Zalaegerszegen létesülő járműipari tesztpálya és az M76-os okosút megépítésével kapcsolatos feladatok összehangolásával foglalkozik miniszteri biztosként.

A miniszteri biztosok megbízatása egységesen 2018. október 1-jétől 2019. március 31-ig, hat hónapra szól – írja a távirati iroda.

A hírek szerint heteken belül 9-10 ezer államigazgatási dolgozót rúg ki a kormány. 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.