Szijjártó Péter az űrbe megy, űrkutatásért felelős miniszteri biztosunk is van már

2018. október 31., 08:28

Szerző:

Az űrkutatásért felelős miniszteri biztosnak nevezte ki Ferencz Orsolya Ildikót november elsejétől Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter – írja az mfor a Hivatalos Értesítő alapján.

Szijjártó Péter
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kinevezés visszavonásig, de legfeljebb egy évig szól.

A biztos feladata lesz, hogy gondoskodjon az űrkutatási tárgyú szerződések, a szükséges szabályozások kidolgozásával, a szerződések előkészítésével, egyeztetésével kapcsolatos feladatok ellátásáról. Továbbá, hogy felügyelje az űrkutatás fejlesztésére vonatkozó stratégiák, szakpolitikák összehangolását és megvalósulását, illetve hogy képviselje a kormányt a hazai és nemzetközi űrkutatási szervezetekben és fórumokon. Az Űrkutatásért Felelős Főosztályon egy fős titkárság segíti munkáját. 

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt