Több munkavállalóját is szexuálisan zaklathatta a BKK e-jegyrendszer projektfelelőse, vizsgálat indult ellene

2020. április 22., 10:30

Szerző:

Vizsgálat indult a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) egy szexuális zaklatási ügy miatt – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy

Nagy Zsolt, aki az elektronikus jegyrendszer kialakításának projektjéért felelős, a cég több munkavállalóját is zaklatta.

Ezt a fővárosi önkormányzat is elismerte az érdeklődésükre.

Fotó: Flickr/Albert Lugosi

A cikk szerint Nagy Zsolt tartós magánéleti kapcsolatban van a BKK nemrég kinevezett vezérigazgatójával, Varga Ivett-tel – ezt azonban a főváros részéről nem erősítették meg. Azt ugyanakkor közölték, hogy Varga jelezte az érintettségét, és haladéktalanul kizárta magát az ügyet vizsgáló esélyegyenlőségi bizottság jelentésének értékeléséből, azt végül a BKK igazgatóságának elnöke, Draskovics Tibor végezte el.

A laphoz eljutott belső levelezés azonban arról tanúskodik, hogy

a vezérigazgató a vizsgálat elején még nem mentette ki magát, egy darabig eljárt az ügyben, és védte Nagy Zsoltot, a bizottság javaslata ellenére pedig nem függesztette fel a projektvezetőt és más intézkedést sem javasolt.

Azért nem, mert nem látta alátámasztottnak a testület megállapításait, a járványra hivatkozva pedig nem tartotta lefolytathatónak a vizsgálatot.

Hivatala közlése szerint végül Karácsony Gergely főpolgármester adott utasítást arra, hogy szüntesse meg Nagy munkaviszonyát a BKK. Alapítói határozatot is kiadott a kérdésben, hogy a vezérigazgató ne kényszerüljön a munkáltatói jogkörgyakorlás körében tartalmilag maga döntést hozni.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.