Egy közmunkás egyhavi bére még 20 százalékos kedvezménnnyel sem se lenne elég, hogy eltöltsön egy éjszakát Tiborcz István kastélyszállójában

2020. július 15., 09:12

Szerző:

A 20 százalékos nyitási kedvezménnyel is Magyarország egyik legdrágább szálláshelye lett Tiborcz István 19 szobás turai kastélyszállója, amely mától foglalható.

Ha július 25-ről július 26-ra szeretnénk itt ketten egy éjszakát eltölteni félpanzióval, akkor ez a legegyszerűbb superior szobában is 103 ezer forintba kerülne – írja az Mfor.

Tiborcz István turai kastélya a felújítás előtt
Fotó: MTI/Szabó Sándor

Egy közmunkás pár tehát a kettejük havi béréből (108 ezer forint) egy egész éjszakát tudna eltölteni egy 20 négyzetméteres kastélyszobában félpanzióval, és még maradna 5 ezer forintja. De ha egy közmunkás egyedül szeretne itt megszállni, akkor az egyhavi béréből nem jönne ki, hiszen a szobáért a magányos vendégtől 68 ezer forintot kérnek, miközben a közmunkások nettó bére 54 ezer forint – érzékeltette a NER viszonyait a portál.

Az épületet 2015-ben vették meg, a Bors három éve írt arról, hogy még a helyiek előtt is titkolták, mire készül a kastéllyal a tulajdonos. Orbán Viktor édesapját, Orbán Győzőt többször látták akkoriban a környéken. 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.