Semjén Zsolt, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke felavatta az állatok védőszentjének szobrát Csopakon

2019. május 10., 17:47

Szerző:

Assisi Szent Ferencnek, a természet védőszentjének szobrát avatták Csopakon.

A csaknem ember nagyságú bronzszobor a természetes és a természetfeletti jelképe is egyben

– fogalmazott pénteken a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának kertjében, a madarak és fák napja alkalmából tartott ünnepségen a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes.

Fotó: Magyar Nemzet

Fotó: Magyar Nemzet

Semjén Zsolt szavai szerint a középkori szent egykori üzenete, melyet a szobor is hordoz, máig érvényes: a teremtés egy kert, az ember küldetése pedig az, hogy ezt gondozza.

 Assisi Szent Ferenc a természetvédelem megalapítója volt a középkorban, akinek ereje abban állt, hogy harmóniában volt önmagával, a természettel és Istennel.

A természetvédelem teremtésvédelem is, a természetben pedig mindenkinek megvan a saját helye. A rendszerben szereplőket a nekik kijáró méltósággal kell kezelni.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A természet rendje utal a természetfelettire, éppen ezért a természetet sem kizsákmányolni, sem elhanyagolni nem szabad – fogalmazott Semjén Zsolt, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke Csopakon.    

Tegnap 18:23

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Tegnap 17:09

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.

Tegnap 15:31

Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is tovább csökken. A benzin bruttó 5 forinttal, míg a gázolaj bruttó 4 forinttal fog kevesebbe kerülni.