Pillanatkép egy régi vágású kereszténydemokráciából: a katolikus gimnázium szerint életveszélyesen omlik a vakolat az Esztergomi Bazilikában

2018. június 7., 16:22

Szerző:

A Bazilika hajójában a hétvégén elkezdett hullani a vakolat, és ezzel életveszélyessé és alkalmatlanná vált arra, hogy ott tartsuk meg a Te Deumot (tanév végi hálaadó szentmisénket) – írja Facebook-oldalán az Árpádházi szent Erzsébet gimnázium, amely felsorolja, hogy mely más templomokban tartják majd meg az összejöveteleket:

 

A Bazilikában ezt a hvg.hu érdeklődésére tagadták. Azt mondták, szó sincs életveszélyről és habár egy részen valóban leomlott a vakolat, ennek ellenére látogatókat most is fogad az épület.

A bazilika honlapján sincs nyoma annak, hogy bármi probléma is lenne, a most hétvégére tervezett programokat is hirdetik. 

(hvg.hu nyomán)

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.