Pénteken is tízezren mentek el szavazni a budapesti ellenzéki előválasztáson

2019. június 21., 22:01

Szerző:

Csütörtökön kezdődött az ellenzék budapesti főpolgármester-jelölti előválasztása, amelynek az első napján tízezren jelentek meg leadni a voksukat a három jelölt valamelyikére, de pénteken is megjelent ugyanennyi ember – mondta Magyar György ügyvéd, a szervező Civil Választási Bizottság elnöke a hvg.hu-nak. Mivel minden nap ekkora tömegre számítanak, meg kell erősíteniük a számítógépes hátteret és növelniük kell a szervezésben részt vevő aktivisták számát is. 

Fotó: Merész Márton

Az előválasztás jövő szerdáig, június 26-ig tart, az dől el rajta, hogy az MSZP -Párbeszéd által indított Karácsony Gergely, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor és a DK által támogatott független jelölt, Kálmán Olga közül ki lesz Tarlós István jelenlegi főpolgármester ellenfele az őszi választáson.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.