Ősszel 100 embert kirúg a Magyar Posta

2018. augusztus 30., 18:32

Szerző:

A Magyar Posta Zrt. mintegy 100 fős csoportos létszámcsökkentést hajt végre ősszel, az üzemi tanáccsal előzetesen egyeztetett lépést a társaság csütörtöki közleményében a bürokráciacsökkentéssel indokolta.  

A leépítést az irányítási-adminisztratív területeken hajtják végre, nem érinti a hálózati és logisztikai területeket, ahol munkaerőhiány van.

Változnak a csekkbefizetés szabályai
Fotó: 168 Óra archív

A közlemény szerint szeptemberben és októberben többségében fővárosi munkahelyekről küldenek el mintegy 100 dolgozót.

– A gazdaságos működtetés, valamint a versenyképesség megőrzése miatt szükségessé vált a vállalat szervezeti hatékonyságának növelése, a bürokrácia csökkentése, a társasági-irányítási szint arányának mérséklése 

- áll a közleményben.

A cég hangsúlyozta, hogy a postai szolgáltatások a létszámleépítés ideje alatt zavartalanul működnek. 

– A Magyar Posta a munkaviszony megszüntetési költségekre céltartalékot képzett, az intézkedéshez kapcsolódó juttatási rendszer feltételeiről a vállalat vezetése az üzemi tanáccsal külön megállapodást kötött - közölték.

Tegnap 18:23

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Tegnap 17:09

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.

Tegnap 15:31

Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is tovább csökken. A benzin bruttó 5 forinttal, míg a gázolaj bruttó 4 forinttal fog kevesebbe kerülni.