Orbáni mesék ellen mozgósít az MSZP

Leszámolnak a fideszes népmesékkel a szocialisták, a kormányzati ígértetek, kampányfilmek valótlanságai ellen szerveznek akciókat. Az MSZP az utolsó korteshéten minden emberét az utcára küldi.

2010. szeptember 27., 13:52

Mozgósítja híveit az MSZP. Hétfőtől péntekig a párt összes képviselő- és polgármesterjelöltje az utcán kampányol majd a tízezer lakosnál többet számláló településeken. Sőt, szombatra a szocialisták kampányfőnöke az összes párttagot a szegfűs standokhoz várja – tudtuk meg Szanyi Tibortól az MSZP-s korteskedés politikai irányítójától.

Aspiránsaik három témakörben beszélgetnek majd az emberekkel: a munka világáról, a nők, és nyugdíjasok helyzetéről.

Az MSZP szerint miközben kormány azt ígéri, munkahelyeket teremt, lényegében leállt az államigazgatás. A szocialisták szerint így egyedül az önkormányzatok adhatnak menedéket a munkanélkülieknek, hiszen helyben ők a legnagyobb foglalkoztatók.

Szanyi szerint arra is felhívják majd az emberek figyelmét, hogy az idén várhatóan elmarad a törvény szerint kötelező inflációkövető nyugdíjemelés, valamint arra, hogy a kabinet a gyermektelenségi adón töri a fejét. A szocialista párt mindkét intézkedést megengedhetetlennek tartja.

Pénteken az Erzsébet téren, az idősek napján, illetve csütörtökön, az önkormányzatok napján adnak hangot nemtetszésüknek.
- Érdekesség, hogy idén az önkormányzatok napja egybeesik a magyar népmese napjával. Csütörtökön akciókkal, szórólapokkal a fideszes ígéret-népmesékre és kampányfilmjeik valótlan állításaira hívjuk majd fel a figyelmet – nyilatkozta a 168ora.hu-nak Szanyi, aki fontosnak tartja, hogy az emberek ne felejtsék: Budapesten négy szavazatot adhatnak le, valamint azt, hogy a tavaszi fideszes kormányzati túlsúlyt mellett most egy szocialista, önkormányzati ellensúlynak kell létrejönnie.