Németh Szilárd kárörvendezett egy kicsit, de fáj nézni, hogy utána mibe lépett bele

2019. január 9., 05:58

Szerző:

Az Orbán-kormány képviselői magától a miniszterelnöktől Gulyás Gergelyen át Hollik Istvánig hajlamosak lenézően beszélni a december óta tartó magyarországi tüntetéssorozatról, a sorba pedig beállt Németh Szilárd honvédelmi államtitkár és Fidesz-alelnök is, aki nemrég – hívja fel a figyelmet a 444 – a következőképpen élcelődött egy elszúrt transzparensen:

Az élc ellen önmagában semmi kifogásunk, a probléma csak az, hogy Németh Szilárd utána gyors egymásutánban két hasonló hibát is elkövetett. Az első az volt, hogy nem találta el a magyarországi jobboldal rajongott írójának, Wass Albertnek a születési évét, az erről szóló posztjában eredetileg ugyanis azt írta, hogy az író 101 éve született. Ezt csak azután javított ki 111-re, hogy erre egy hozzászólásban felhívták a figyelmét.

(Wass Albert születési évének az eltévesztése – fűzhetjük hozzá – már csak azért is fájó, mert Németh szilárd tavaly ilyenkor még az Arany János-emlékév fővédnökének a szerepében tetszelgett.)

A második bejegyzése talán még kevésbé sikerült. Bár a fideszes politikus Stephen Hawkingot akarta méltatni, nem találta el a világhírű elméleti fizikus nevét, Stephen Hawkinst írt helyette. Ezt akkora szégyennek érezte, hogy nem egyszerűen kijavította a leírást, hanem törölte a posztot és a helyes névvel újra kitette. Az egyik kommentelő meg is jegyezte, hogy ennek a fényében talán nem kellett volna a sztrájk szó elírásán élcelődnie.  A mindezt bizonyító képeket a 444 cikkében lehet megnézni.

 

Újabb dunai árhullám érkezik, a szombati modellek szerint a Duna szigetközi szakaszán, Nagybajcson másodfok felett, akár a harmadfokot megközelítően tetőzik majd a folyó a jövő hét második felében – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az MTI-vel.