Sikítófrász, őrület, Németh Szilárd az Arany János-emlékév fővédnöke

2018. január 23., 21:04

Szerző:

Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) püspöke mellett egy harmadik fővédnöke is van a költő születésének 200. évfordulójára, 2017-re meghirdetett Arany János-emlékévnek. Nem más, mint a rezsibiztos Németh „No Mercy” Szilárd, a Fidesz alelnöke  – szúrta ki a 444 a politikus hétfői Facebook-posztjában. 

 

A Facebook-poszt arról szól, hogy Arany János szülővárosa, Nagyszalonta emblematikus épületében, a Csonka-toronyban megnyílik a költő életművét bemutató kiállítás, de enyhén szólva figyelemre méltó az is, hogy a Fidesz alelnöke bicentenáriumi fővédnök lett. Hogy miért az egyelőre nem világos, és ami azt illeti, Németh Szilárd nem is lépett a nyilvánosság elé túl sokszor ebben a szerepben.  A 444 mindössze egy parlamenti felszólalást és egy beszédet talált, amelyet a politikus a tavaly októberben tartott a csepeli Arany János Általános Iskola névadó ünnepségén.

„Mit van mit kivánni még
Ily áldott időben? -
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.”

(Arany János: Alkalmi vers)

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.