„Nem mi követtük el a romagyilkosságokat” – A Magyar Iszlám Közösség kéri, hogy fejezzék be a muszlimokkal szembeni gyűlöletkeltést

2018. március 22., 09:08

Szerző:

A Magyar Iszlám Közösség közleményt adott ki arról, hogy a muszlimokkal szemben gyűlöletkeltés folyik az országban, és kérik ennek beszüntetését.

„Folyamatosan folyik a gyűlöletkeltés a muszlimok ellen. Tudjuk, hogy kampány van, de mi köze ennek egy világvallásnak és egy bejegyzett egyháznak?

Az utóbbi száz évben nem a muszlimok küldték Auschwitzba zsidó honfitársainkat, nem mi követtük el a romagyilkosságokat, s nem mi követtünk el terrorcselekményeket! A zuglói központunk mellett fideszes vezetésű kerületekben 11 mecset van, köztük hazánk legnagyobb mecsete is.

Kérnénk, hogy az iszlám kártyát és az uszítást fejezze be mindenki! Minden volt, mostani és a jövőben elkövetett atrocitás ellenünk a gyűlöletkeltők számlájára fog íratni, s ha kell, ez ügyben akár a nemzetközi fórumokra, bíróságokra is elmegyünk. Ma Magyarországon vallásszabadság van, kérjük ezt betartani, betartatni, s várjuk a kormány intézkedését ez ügyben és a társadalom, az egyházak és a pártok szolidaritását! Nem kívánunk részt venni a politikai sárdobálásban.”

(A 24.hu nyomán)