Mint a Fideszben, az ellenzéki kétharmadra hivatkozva védte egyetemista fia önkormányzati kinevezését a DK-s polgármester

2019. november 14., 11:52

Szerző:

Támogatta a fővárosi XV. kerületi közgyűlés, hogy Mihály Gergő, az újraválasztott DK-s polgármester, Németh Angéla fia a népjóléti bizottság külsős tagja lehessen. Emiatt a polgármester magyarázkodni kezdett – írja a Magyar Narancs. A kinevezés miatt a Fidesz szembesítette az új városvezetést és az ellenzéki többséget, hogy családi vállalkozást csinálnak az önkormányzatból.

Korábban az ellenzék is ezzel kritizálta számos helyen a fideszes vezetést.

A polgármester Facebook-bejegyzésben vette védelmébe fiát, illetve a közgyűlés döntését. Mint írja, Mihály Gergő kinevezésében a „szakértelem” játszott szerepet, szociális munkásnak tanul az egyetemen, valamint korábban a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat polgármestere volt a kerületben.

 Végső indoklásában pedig a Fidesztől sokszor halott érvhez folyamodott:

„Az ellenzéki összefogás, a Mindenki a Tizenötödikért jelöltjei rommá verték Fideszt a kerületben, mind a 14 egyéni képviselői-helyet begyűjtötték, a kormánypártnak öt kompenzációs hely jutott, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak egy”

A Fidesz az elmúlt kilenc évben minden megkérdőjelezhető döntését azzal indokolta és nemzetközi színtéren, hogy az emberek kétharmados támogatásával lettek megválasztva, ezzel hozzájárultak a folytatott politikájukhoz is.

Mihály Gergő munkájával havi nettó 133 ezer forintot fog keresni. Németh Angéla hozzátette, ha fia nem megfelelően végzi munkáját, akkor a többi bizottsági taghoz hasonlóan visszahívható lesz pozíciójából.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.