Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Kétszáz méternyi balatoni parti sétányt vennének el az emberektől Mészáros Lőrinc kedvéért

2019. november 20. 11:05 - szerző: 168 Óra

Lépésről lépésre, módszeresen szorítanák ki teljesen a közvetetten Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Club Aliga területéről az embereket – ez látszik azokból az új partvonaltervekből is, amiket 43 balatoni település mellett, október 28-án Balatonvilágos Önkormányzata is megkapott – írja az Index.

A tervek átadását valamiért pont az októberi önkormányzati választás elé időzítették és alig két hetet adtak arra, hogy a képviselő testületek döntsenek a Balaton-partvonal rendezési tervéről. „Nyilvánvalóan arra játszottak, hogy az épp hogy megalakuló testületeknek ne legyen idejük átvizsgálni az új tervezetet, hanem igent mondjanak rá” – mondta a portálnak Bukovszki András, az Aligai Fürdőegyesület elnökhelyettese.

Az új tervek alapján az egykori pártüdülő területén lévő, önkormányzati tulajdonban lévő telek elől egy 95 méteres, a Club Aliga közvetlen szomszédságában álló volt Volán szálló elől pedig egy 105 méteres parti sétányt vennének el.

Vagyis 200 méter parti sétány szűnne meg. 

Bukovszki szerint az új tervezet nem szól másról, mint hogy jogszabályok segítségével szorítsák ki teljesen és véglegesen a volt pártüdülő területéről a helyi lakosokat és strandolókat.