Kósa Lajos megirigyelte Németh Szilárd koronáját, ennek is blamázs lehet a vége

2018. november 6., 18:52

Szerző:

A leghatározottabban fel kell lépni a migránsoknak kibocsátott névtelen bankkártyák ellen – idézte az MTI mit mondott az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés plenáris ülése
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kósa Lajos a sajtótájékoztatón azt a kormányközeli média által a napokban felkapott hírt idézte fel, amely szerint az Európai Bizottság és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) több tízezer névtelen bankkártyát osztott ki a migránsok között. A kiosztott bankkártyák száma 25 ezer és 83 ezer között lehet. Ezekre állítása szerint havi több ezer euró érkezik a finanszírozásba pedig  Soros György is beszállt – mondta Kósa Lajos, hozzáfűzve, az Európai Bizottság és az UNHCR „több mint 130 millió eurót” osztott ki összesen a migránsok között, ezen felül Soros György mintegy 500 millió dollárt költött rájuk.

Az, hogy ezek az információk honnan származnak, az MTI híréből nem derül ki, Simon Ernő, az UNHCR magyarországi szóvivője pedig a 168 óra kérdésére már tegnap cáfolta az ügyben a kormányközeli média által tényként tálalt információkat. A szóvivő – akkor még Németh Szilárd állításaira reagálva – elmondta,

egy évek óta létező programról van szó, amelyről ENSZ-tagállamként természetesen Magyarországnak, azaz az Orbán-kormánynak is tudnia kell, sőt, vélhetőleg kivette részét a döntésből is. A menekültek nem havi több ezer eurót, hanem  mindössze havi 20-30 dollárt kapnak, a sorszámozott bankkártyák útja, ahogyan a pénzköltés is teljesen legális, követhető, a bankkártyákra kizárólag menekültstátuszért folyamodó, azaz legális utat választó emberek lehetnek jogosultak.

Ettől függetlenül Kósa Lajos ma azt állította, hogy az EU a terrorizmust, s a szervezett embercsempészetet finanszírozzák az uniós polgárok, köztük a magyar állampolgárok adójából. Szerinte az Európai Bizottság, az ENSZ menekültügyi főbiztossága és Soros György teljes alkalmatlanságról tett tanúbizonyságot, veszélyeztetik az Európai Unió biztonságát és az EU jogrendjét. Szerinte Európában rendkívül szigorúak a pénzmosás elleni, a terrorizmus elleni, s a szervezett bűnözés elleni törvények. Példaként kiemelte, hogy még a pénz váltáshoz is igazolni kell a személyazonosságot, s bizonyos összeghatár felett nem is lehet fizetni készpénzzel.

A fideszes politikus szerint a névtelenül kibocsátott bankkártyák ügyénél komolyabb biztonságpolitikai aggály nem is létezik, akár

„töltött fegyvert is osztogathatnának ismeretleneknek”

– fogalmazott. 

 

18:23

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

17:09

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.