Operatív törzs: nem cáfolják, hogy napirenden van az iskolák bezárása, de erre egyelőre nincs szükség

2020. március 13., 17:30

Szerző:

Pénteken három újabb koronavírussal fertőzött magyart diagnosztizáltak. Mindhárman kórházban vannak, jó állapotban - jelentette ki Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

Közlése szerint továbbra is egyedi esetek vannak. Azon dolgoznak, hogy megelőzzék a gócpontok kialakulását - tette hozzá.

Szólt arról is, hogy visszaállították a határellenőrzést. Egyes országokból érkezőkre vonatkozóan beutazási tilalom van. Elmondta, hogy

mostanáig 11 437 magyar állampolgárt ellenőriztek. Ebből 166 magyar állampolgár vonatkozásában rendelték el a hatósági házi karantént. Egy külföldi állampolgárt vittek kórházba koronavírus-gyanúval. 204 emberrel szemben megtagadták az országba való belépést.

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs egyetlen település lezárását sem tartja indokoltnak  - jelentette ki az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője.

Kiderült, hogy az iskolák maguk dönthetnek arról, hogy miképpen fogadják el az igazolásokat, csak iskolai szünetről nem dönthetnek. Lakatos Tibor nem cáfolta, hogy napirenden lenne az iskolák bezárása, de ezt a döntést akkor hozzák majd meg, ha szükséges lesz.