Látogatási tilalom lépett életbe a nyíregyházi idősotthonokban

2020. augusztus 28., 13:46

Szerző:

Péntektől látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendeltek el a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ két, idősek tartós bentlakásos ellátását biztosító telephelyén - közölte a városháza sajtószolgálata.

Mint közleményükben írták, a visszavonásig elrendelt korlátozások a Pacsirta utcai és Rozsnyai utcai otthonokat érintik. A látogatási tilalom alatt a hozzátartozók az intézmény által meghatározott időszakban - kedd délelőttönként és csütörtök délutánonként - adhatják át az intézmény munkatársainak a családtagnak szánt élelmiszereket és egyéb személyes tárgyakat tartalmazó csomagokat.

A kapcsolattartást a korábban már bevált módon, telefonon, illetve videotelefon-hívással biztosítják.

Kivételként súlyos állapotú ellátottat egy nagykorú, egészséges személy látogathat, aki minden esetben köteles a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni, fertőtlenítőszeres kézmosási lehetőséget és kézfertőtlenítő szert az intézmény biztosít. A szociális távolságtartásra vonatkozó szabályokat minden esetben be kell tartani, a látogatás rendjét pedig az intézmény határozza meg - olvasható a városháza közleményében.

 

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt