Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Egy nap alatt 11 újabb halott Magyarországon, közel 900 a fertőzöttek száma

2020. április 8. 06:20 - szerző: 168 Óra

Újabb drámai rekordok: egyetlen nap alatt 11 újabb beteg halt meg és 78 fővel nőtt a regisztrált koronavírusos betegek száma az országban.

Immár 895 embert diagnosztizáltak a fertőzéssel, a halottak száma 58.

A kormányzati tájékoztató portál kiemeli, az elhunytak többségében idős emberek – 67 és 89 év közöttiek –, de van köztük egy 49 éves férfi: a feltöltött adatok alapján magas vérnyomása és anyagcsere betegsége volt. A legtöbb új áldozat férfi, összesen 8 ember. 94 fő gyógyultan távozott a kórházból, az eddig elvégzett tesztek száma pedig 25 748.

A térképes adatok szerint Budapesten 387, Pest megyében 164 fertőzött van. Utánuk Fejér (49) és Csongrád (40), majd Győr-Sopron-Moson (37) és Szabolcs-Szatmár-Bereg (36) megye következik. 

Mint a kormányzati portál hangsúlyozza, még most is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.