Komáromi Zoltán DK-s orvos megváltoztatja az oltási sorrendet

A kiadott oltási sorrendtől eltérően fogja beadni a vakcinákat, egy 98 éves betegét és 95 éves feleségét is előrébb sorolja.

2021. február 2., 10:56

Szerző:

Holnapután kezdődik a védőoltásra regisztráltak oltása országszerte. A Nemzeti Népegészségbiztosítási Alapkezelő az érintettek értesítésébe és oltásába a háziorvosokat is bevonja.

Komáromi Zoltán háziorvos, aki a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa is egyben, az ATV-nek azt mondta, kaptak egy listát, amin az oltásra regisztrált 81 évnél idősebb betegek vannak rajta, a levélben pedig az is benne van, hogy ne próbáljanak meg változtatni a kiadott oltási sorrenden, mert azt ellenőrizni fogják. Komáromi az ATV-nek kijelentette, nem tartja ésszerűnek a sorrendet, ezért megváltoztatta azt. Előre vesz több idős házaspárt is, köztük egy 98 éves betegek és 95 éves feleségét.

 

 

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.