Kedden sem maradunk havazás nélkül

Békés megyében havazott reggel, marad a borult, hideg idő. 

2023. február 28., 07:38

Szerző:

Általában erősen felhős vagy borult időre van kilátás, az északi országrészben várható a kevesebb felhő, illetve ott vékonyabb lesz a felhőtakaró – írja az OMSZ előrejelzése. Helyenként – legnagyobb eséllyel a keleti tájakon – előfordulhat hószállingózás, napközben havas eső, eső. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 3 és 8, késő este 0, +5 fok között alakul.

Délkeleten, és a keleti határ közelében a gyenge havazásból általában lepelnyi, néhol 1-2 cm hó hullhat.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein melegedés zajlik, így melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható.

Amint arról az Időkép beszámolt a tőlünk délre található mediterrán ciklon lassan az utolsókat rúgja, hajnalban dél felől a keleti, délkeleti országrészbe pumpált nedvesebb levegőt, így főként

Békés megyében kezdett többfelé intenzívebben havazni.

(Kiemelt képünk illusztráció. Kerékpárosok a behavazott Szabadság téren Nyíregyházán 2021. január 29-én. MTI/Balázs Attila)

A sorkatonaság visszavezetése minden nemzet saját ügye, ezt nem egy egységes, "birodalmi, brüsszeli, európai uniós hadseregben" kellene megtenni, mert akkor "más döntene a magyarok véréről" és ez elfogadhatatlan – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A Medián friss, még a köztévés vita előtt készített mérése szerint a Fidesz és a Tisza Párt is erősödött, míg a DK–MSZP–Párbeszéd-lista támogatottsága csökkent, bár még így is biztos helye van az Európai Parlamentben. A Momentum és a Mi Hazánk határeset, a Kutyapárt viszont bezuhant.