Karácsony szerint semmit nem ért a kormány konzultációja az új Duna-hídról

2020. december 18., 18:01

Szerző:

Karácsony odaszúrt a Vitézy vezette Budapesti Fejlesztési Központnak.

“Az új déli Duna-híddal kapcsolatban az a véleményünk, amit korábban is már többször elmondtunk: a társadalmi vitákat lefolytatni kell, nem pedig elfojtani” - szúrt oda Fürjes Balázs államtitkárnak a főpolgármester abban a facebook-posztban, amelyet a Gulyás Gergely államtitkárnak írt nyílt leveléről tett közzé. Mint írja, a Galvani híddal kapcsolatban a Budapest Fejlesztési Központ társadalmi egyeztetése sajnos hatástalannak bizonyult, hiszen kevés embert ért el, és nem sikerült társadalmi konszenzust kialakítani egyik verzió mellett sem, ezért kezdeményezi, hogy egy közösségi gyűlés döntsön a hídhoz tartozó úthálózatról, a beruházásról szóló döntést pedig halasszák el addig, amíg az meg nem történik.

Az új déli Duna-híddal az a véleményünk, amit már többször elmondtunk : a társadalmi vitákat ...

Közzétette: Karácsony Gergely - & nbsp; 2020. december 18., péntek

A 37 négyzetméteres, korábban magántulajdonban lévő erdőt a magyar állam kisajátította az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal miatt. Felmérték, hogy mennyit érhet az ingatlan, és megállapították, hogy egy forinttal tudják gazdagítani a tulajt. Végül mégis fölfelé kerekítettek, amit a postás is megkétszerezett, mert nem volt nála apró.

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője különösen nagy kárt okozó csalás bűncselekményi gyanúja és hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja miatt feljelentést tesz Sulyok Tamás ügyében Polt Péter legfőbb ügyésznél, valamint eljárást kezdeményez az Alkotmánybíróságnál.