Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Úgy megvertek Zuglóban egy kalauzt, hogy súlyos csonttörést szenvedett

2019. október 10. 10:24 - szerző: 168 Óra

Egy 27 éves férfi tavaly április 15-én, kora reggel a Nyugati pályaudvaron jegy nélkül szállt fel a Lajosmizse felé induló vonatra. Amikor a jegyvizsgáló a jegyét kérte, a férfi tőle akart jegyet vásárolni. A vasúti alkalmazott közölte vele, hogy ez nem lehetséges, pótdíjat kell fizetnie, vagy le kell szállnia. Az utas indulatba jött és kiabálva meglökte a jegyvizsgálót, majd az időközben a zuglói állomásra érkező vonatról mindketten leszálltak.

A vádlott a peronon – észlelve, hogy az ellenőr a rendőrséget értesíti – kiabálni kezdett a jegyviszsgálóval, majd ököllel többször arcon és fejen ütötte, combon és bokán rúgta. A kalauz súlyos, csonttöréses sérülést szenvedett.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat. A támadó ezért akár hét és fél évet is kaphat – írta az Ügyészség.