Úgy megvertek Zuglóban egy kalauzt, hogy súlyos csonttörést szenvedett

2019. október 10., 10:24

Szerző:

Egy 27 éves férfi tavaly április 15-én, kora reggel a Nyugati pályaudvaron jegy nélkül szállt fel a Lajosmizse felé induló vonatra. Amikor a jegyvizsgáló a jegyét kérte, a férfi tőle akart jegyet vásárolni. A vasúti alkalmazott közölte vele, hogy ez nem lehetséges, pótdíjat kell fizetnie, vagy le kell szállnia. Az utas indulatba jött és kiabálva meglökte a jegyvizsgálót, majd az időközben a zuglói állomásra érkező vonatról mindketten leszálltak.

A vádlott a peronon – észlelve, hogy az ellenőr a rendőrséget értesíti – kiabálni kezdett a jegyviszsgálóval, majd ököllel többször arcon és fejen ütötte, combon és bokán rúgta. A kalauz súlyos, csonttöréses sérülést szenvedett.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat. A támadó ezért akár hét és fél évet is kaphat – írta az Ügyészség.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.