Zivatarok miatt adott ki figyelmeztetést az OMSZ

Az ország nagy részén viszont esőmentes szép nyári idő lesz.

2020. augusztus 25., 05:31

Szerző:

Nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, kora délutánra a Tiszántúlon is kitisztul az idő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint reggel, délelőtt délkeleten, keleten, a déli, kora délutáni időszakban északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. 

Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj- Zemplén és Szabolcs-Szatmár Bereg megyére elsőfokú riasztás van érvényben zivatarok miatt.  

Az északnyugati, északi szél többfelé élénk lesz. A hőmérséklet kora délután, 25 és 29 fok között valószínű. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.