Hónapokig kell várni a vizsgálatokra

Akár öt hónapot is várnia kell egyes betegeknek, ha MR- vagy CT-vizsgálatra van szükségük. Annak ellenére, hogy a késlekedés sokuknál gondot jelenthet, különösen, mivel épp a betegség azonosítása, a diagnózis csúszik, ha nem készülnek el a szükséges vizsgálatok – számolt be az RTL Klub.

2015. február 4., 06:20

Pedig egyes betegségeknél kulcsfontosságú lenne minél előbb elkezdeni a terápiát. Márpedig szakértők szerint a két-három hétnél hosszabb késlekedés sok esetben – például daganatos betegségeknél – komoly gondot jelenthet.

Mégis, az RTL KLub által megkérdezett állami egészségügyi intézmények között volt, ahol négy hónapnál is hosszabb volt bizonyos vizsgálatokra a várakozási idő.

Az RTL Klub szerint a nemzetközi átlagnál hosszabb várakozási idő oka a magyar egészségügyben az eszköz- és szakember hiány lehet.

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.