Hivatalosan kilencre nőtt a Hableány halálos áldozatainak a száma

2019. június 4., 07:46

Szerző:

A Hartánál hétfőn megtalált férfiholttest egy hatvanas éveiben járó dél-koreaié; a Margit hídnál, az elsüllyedt hajó közeléből felhozott holttest pedig egy nőé - közölte a szöuli külügyminisztérium kedden.

Fotó: Merész Márton

A Hartánál megtalált holttest azonosítását a dél-koreai és a magyar hatóságok közösen végezték el. A női holttest azonosítása még tartott, amikor a Budapesten dolgozó dél-koreai operatív csoport tájékoztatta a külügyminisztériumot.

Ez azt jelenti, hogy az eddig ismert hétről hivatalosan kilencre nőtt a Hableány sétálóhajó május 29-i katasztrófájában elhunytak száma. A sétálóhajó akkor borult fel és süllyedt el mindössze hét másodperc alatt, amikor a Viking Sygin nevű szállodahajó hátukról belerohant a Dunán a Margit híd lábánál. 35 ember, 31 dél-koreai turista, két idegenvezető és a kétfős magyar személyzet tartózkodott a fedélzetén, hét embert sikerült kimenteni a folyóból, 19-et eltűntként tartanak nyilván. Az ügyben a Viking Sygin 64 éves kapitányát előzetes letartóztatásba helyezték.