Hazavitte a vonatozó Orbán Viktort Felcsútra a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

2018. augusztus 6., 11:48

Szerző:

Újabb helyen bukkant fel a vonatozó Orbán Viktor. Ezúttal nem lefújva, hanem kiplakátolva tették ki az először Banksynak tulajdonított alkotást egy felcsúti buszmegállóba a Kétfarkúak.

A Thomas nevű gőzmozdonyon vonatozó Orbán először az Erzsébetvárosban, a Dob és a Rumbach Sebestyén utca sarkán tűnt fel, a készítője mindent megtett, hogy a festményt a világhírű street art művész, Banksy alkotásának tűnjön, hiszen pont úgy nézett ki, salá volt írva, ráadásul a feltételezett alkotó az idő tájt éppen Budapesten tartózkodott egy koncert örvén. Nem sokkal később az MKKP bevalotta, hogy az ő művük az egész, egyúttal kilátásba helyezték, hogy ugyanezt az ábrázolatot az ország számos más pontján is láthatóvá teszi. 

Hamarosan jutott például egy mű a Szent János kórház falára is, az általunk ismert Vonatozó Orbánokat azonban eddig-egytől egyik lemeszeltették jelezve, hogy értik a tréfát, de ha a tréfa tárgya Orbán Viktor, akkor nagyon nem szeretik.

Azóta több hasonló, Bansky stílusában készült graffitit is készítettek, de ezeket már Basky aláírással. Ilyen például a Schmidt Máriát egy festőhengerrel ábrázoló alkotás, amit a hírhedt, Pruck Pált ábrázoló, de Dózsa Lászlót dicsőítő hatalmas, majd a vesztes per után bocsánatkérés helyett eltüntetett falfestmény helyére fújtak fel.