Hatalmas villámárvíz pusztított a Baranya megyei faluban, több ház ajtaját leszakította az ár

2019. június 22., 21:21

Szerző:

Apokaliptikus jelenetek helyszíne volt pénteken és szombaton Kátoly, ahova villámárvíz tört be és vitt magával mindent, ami az útjába került – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából. A Baranya megyei falut néhány perc alatt borította el a víz azután, hogy a rengeteg eső miatt a Karasica-patak elkezdett áradni. Sodrása kerítéseket döntött ki, korlátokat emelt ki a helyükről, több ház ajtaját leszakította és volt, ahol a víz az ablakon folyt be, a lakóknak mindenük odaveszett. Egy férfi azt mondta, a termése és az állatai nagy része is elpusztult.

– Ilyet én még nem láttam. Volt húsz csibénk. Maradt öt

– mesélte Schneider Henrik az RTL Klub Híradójának. Egy időn át csak a tűzoltók tudtak behajtani a faluba, de akkora volt a káosz, hogy ők sem mindig tudták, hogy éppen hova riasztották őket. A sarat még szombaton is markológépekkel takarították az utakról és a házak udvaráról.

 

18:23

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

17:09

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.