Gulyás Gergely szerint remek Bayer Zsolt ötlete, tényleg jöhet egy újabb Békemenet

2018. december 28., 18:05

Szerző:

Bayer Zsolt vetette fel nemrég a Magyar Idők hasábjain, hogy az ellenzéki tüntetések után ideje lenne egy újabb Békemenetet szervezni.

„A butaság, az erőszak, a rosszindulat és antidemokratikus hozzáállás láttán sokunkban fogalmazódik meg az igény a Békemenetre" – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Pesti Srácoknak adott interjúban.

Gulyás szerint a mostani tüntetések mögött nincs tömegtámogatottság, az ellenzék és a szakszervezetek néhány ezer embert tudott utcára vinni.

Gulyás szerint ehhez képest, „ha a miniszterelnök mond beszédet, akkor egy nemzeti ünnepen is ötször ennyien szoktak megjelenni, de ha a Fidesz egy nagyrendezvényt tart, ott többszázezren is részt vesznek”.

„Az utcán a résztvevők számát tekintve tehát a választási eredménynél is nagyobb győzelmet tudunk aratni. Érdemes mérlegelni: megérett-e már erre a helyzet” – mondta a miniszter.

Gulyás Gergely
Fotó: Kovalovszky Dániel

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.