A kormány 5 tagja került karanténba egy parti miatt

Orbán Viktor nem vett részt a kormánytagok buliján.

2020. augusztus 27., 17:56

Szerző:

Először az derült ki, hogy Gulyás Gergelynek és Orbán Balázsnak kellett karanténba vonulnia.

Aztán az, hogy egy kerti partin vettek részt múlt szombaton, más kormánypárti politikusokkal együtt, köztük Hollik István, aki igazoltan koronavírus-fertőzött. A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója úgy nyilatkozott, a kerti partin viszonylag kevesen vettek részt, a szabad ég alatt tartózkodtak, így nem gondolja, hogy mások is megfertőződhettek.

A kormánypárti parti után karanténba kellett vonulnia

  • Varga Judit igazságügyminiszternek,
  • Gulyás Gergely kancelláriaminiszternek,
  • Orbán Balázs,
  • Kovács Zoltán,
  • Dömötör Csaba államtitkároknak,
  • valamint Farkas Örsnek, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjének is.

Egyelőre további kormánytagok nem jelentették be, hogy karanténba kerültek.

A karanténban élők otthonukat nem hagyhatják el, nem fogadhatnak látogatókat. Ez alól kivétel a posta vagy valamilyen küldemény, étel átvétele. A háztartási szemetet dupla zsákba helyezve kell a szeméttárolóban elhelyezni.

Ha a karanténban lévő embereknél a koronavírus-megbetegedésre jellemző szimptómák jelentkeznek, kötelesek azonnal a háziorvost vagy ügyeletes orvost telefonon értesíteni.

A házi karantén betartását a rendőrség naponta ellenőrzi, és büntetőeljárást indít azok ellen, akik elhagyják az otthonukat és ezzel mások egészségét veszélyeztetik.

 

 

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.