„A DK-sok átálltak a Fideszhez és egy Samsung-koalíciót hoztak létre” - mondja a Gyurcsánnyal folytatott tárgyalás után a Momentum elnöke

2020. augusztus 11., 07:07

Szerző:

A szombati, kissé kínosra sikeredett tihanyi találkozó – ahol a kamerák kereszttüzében szeretett volna békülni a két pártvezető – után hétfőn már zárt ajtók mögött folytak tovább az egyeztetések a gödi helyzet megoldásáról. A Momentum elnöke, Fekete-Győr András az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta,

a megbeszélés konstruktív volt és egyezségre is sikerült jutnia a feleknek.

A Momentum politikusai, mint mondta, a maguk részéről végrehajtották az egyezség rájuk vonatkozó részét, a DK három gödi képviselője azonban nem engedelmeskedett a felszólításnak és felfüggesztették párttagságukat.

A Momentum vezetője hozzátette, Gyurcsány Ferenc a megbeszélésüket követően telefonon azt mondta neki, megpróbálja elsimítani az ellentéteket.

Fekete-Győr András szerint Gödön a DK-s képviselők összeálltak a Fidesszel és a Samsung mellett politizáltak.

„A gödi helyzet nem lett megoldva azzal, hogy a DK-s képviselők átálltak a Fideszhez és egy Samsung-koalíciót hoztak létre”

– fogalmazott a műsorban. Ugyanakkor hozzátette, együtt tudnak működni a Gyurcsány Ferenc vezette párttal. Ehhez az is kell, hogy a párt tagjai fegyelmezettek legyenek.

Jelezte, nem sikerült lezárniuk a gödi konfliktust, ugyanakkor bízik abban, a DK-nak a következő napokban ez sikerülni fog.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.