Elfogták az idősotthonok fosztogatóit

2018. február 27., 13:59

Szerző:

Három szlovák állampolgárt, két férfit és egy nőt tavaly novemberben elfogott a rendőrség, akik szociális intézményekbe törtek be, és ott fosztogatták a gondozottakat. Akkor Pannonhalmán egy nyugdíjasházba törtek be, de előtte Békéscsabán és Kondoroson is volt hasonló eset. Most újabb két társukat is elfogták – írja a police.hu.

A két újabb személyt Szlovákiában fogták el, most már Magyarországon vannak őrizetben.

A társaság magyarországi idősotthonokba, gondozóházakba tört be, ahol a személyzet és a gondozottak pénzét lopták el. 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói azonosították a csoport további két máik tagját is, akiket európai elfogatóparancs alapján január 11-én fogtak el Szlovákiában. A két szlovák állampolgárt, P. Ladislavot és K. Zsoltot a Békés megyei rendőrök 2018. február 26-án vették át a szlovák hatóságtól.

A két férfi és a már korábban elfogott M. Jozef együtt tavaly április és július között budapesti, napkori, kengyeli, újirázi, körösladányi, vésztői és tiszaalpári idősotthonokba törtek be, és magánházak udvaráról is loptak. Szinte mindegyik intézményből több százezer forintot loptak el. Egyikük, K. Zsolt Nyíregyházán, Érden, Kecskeméten, Győrben, Pécsett és Sopronban történt bűncselekményekben is részt vett.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint 35 helyen követett el betöréses lopást az öttagú társaság.

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.