Elfogatóparancsot adtak ki Izsák fideszes polgármesterének garázdasággal vádolt fia ellen

A politikus uniós támogatásból épített házba költözött be, az ügy a bíróság előtt van.

2019. február 4., 13:24

Szerző:

Garázdaság miatt keresi a rendőrség Mondok Izsák Bálintot, aki a hvg.hu információi szerint Mondok József, Izsák fideszes polgármesterének a fia. A politikus másik fia jelenleg apjával együtt vádlott abban a büntetőügyben, ami azért indult, mert az uniós támogatásból felhúzott, fizető vendégeknek szánt házba egyszerűen beköltözött a településvezető.

A polgármester fia ellen elfogatóparancsot adott ki a bíróság. A rendőrség oldalán közzétett körözés alapján a 26 éves férfit a fonyódi rendőrség körözi, és várják a lakossági bejelentéseket.

 

Még 2017-ben írta meg a 444.hu, hogy az Izsákon 35 millió forintból, papíron szálláshelynek felhúzott vadászházat egyszerűen einstandolta a település fideszes vezetője. Az ügyben azóta elindult a büntetőeljárás, amiben Mondok másik fia, Miksa a per másodrendű vádlottja. A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség Mondok Józsefet jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, valamint közokirat-hamisítás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével, fiát mint bűnsegédet költségvetési csalással és társtettesként közokirat-hamisítás bűntettével vádolja.

K. István Pált, az izsáki polgármesteri hivatal nyugdíj előtt álló tisztviselőjét pedig nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettében mint bűnsegédet, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.