Önmérsékletet és nagyvonalúságot kér a DK, hogy beszálljon a szegedi ellenzéki összefogásba

2019. július 5., 20:33

Szerző:

Péntek délután jelentették be, hogy Szegeden összefog az ellenzék, közös jelölt –az MSZP-s Botka László – indul a polgármesteri székért és mind a 20 városi választókörzetben az önkormányzati képviselői helyekért is, csakhogy Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció nem vesz részt az együttműködésben. Információink szerint a DK azért nem lépett fel az MSZP, a Jobbik, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP mellé, mert Botka László négy körzetet ajánlott a DK-nak, amelyik ennél többet szeretett volna május 26-i EP-választáson elért siker és a mostani támogatottsága nyomán,. de ehhez olyan MSZP-s jelölteknek kellene visszalépniük, akik 2014-ben nyertek. olyan körzetet is akartak ahol az MSZP több cikluson át sikeres aspiránst indított és mindig győzelmet aratott. 

Fotó: Merész Márton

A DK péntek délután a következő közleményt adta ki az ügyben:

„Régóta húzódó tárgyalások vannak arról, hogy Szegedet hogyan lehet az Orbán-rendszerrel szembeni ellenzék városának megtartani. Ezek a tárgyalások bölcsességet és kompromisszumkészséget igényelnek. Két célunk van. A város maradjon a demokraták kezén, illetve Szeged sokszínű, demokrata lakossága kellő súllyal hallathassa szavát a közgyűlésben. A Demokratikus Koalíció arra törekszik, hogy megállapodásra jussunk.

Ehhez minden bizonnyal minden félnek kellő önmérsékletre, nagyvonalúságra van szüksége.

Mi ezt fogjuk gyakorolni.”

Az EP-választáson és Szegeden egyébként jól szerepelt a Momentum is, Fekete-Győr András pártjával pedig Botka László gond nélkül meg tudott állapodni.