Disznófejekkel riasztaná el a muszlim menekülőket a határról a fideszes képviselő

A Fidesz EP-képviselője, Schöpflin György a Twitter-oldalán osztotta meg a javaslatát, mely szerint malacfejeket kellene tenni a magyar határkerítésre, hogy távol tartsák a muszlim menekülőket – írta meg a 444.hu.

2016. augusztus 22., 08:42

A brit The Independent című lap

meg is osztottaa képviselő javaslatát, amelyről a Human Right Watch emberi jogi jogvédő szervezet munkatársa, Andrew Stroehlein így fogalmazott a 444.hubeszámolója szerint: „Undorító szavak. Azt hinném, hogy egy neonáci troll írta, nem egy EP-képviselő.”

Két hete az amerikai The Washington Post

cikkezett arról, hogy az Index újságírója írt – egy a neve alapján a magyar rendőröket és határőröket támogató – Facebook-oldalról, ahol arról számoltak be, hogy rémisztő arcú madárijesztőket helyeztek a határkerítésre a menekülők elriasztása érdekében.

A lapnak a magyar újságíró, Panyi Szabolcs azt nyilatkozta, hogy a fenti Facebook-oldalon olyan közeli fotók jelenek meg a határkerítésre helyezet madárijesztőkről, melyeket csak az ott dolgozók készíthettek.

Schöpflin a fenti esettel kapcsolatos kritikákra hivatkozva írta angolul, hogy „az emberi arc ábrázolása szentségtörés (a muszlim vallás szerint), a disznófejek hatásosabban elriasztanák őket”.

A Human Rights Watch munkatársa a Twitteren még pénteken osztotta meg a bejegyzését, melyben Magyarországot kritizálta a cukorrépából készült madárijesztő-maszkok kapcsán. Az ő véleményére reagált a fideszes EP-képviselő a fent idézett mondatával.

Az esetről több brit lap is

beszámolt, emlékeztetve, hogy tavaly a Magyarországon benyújtott 177 135 menedékkérelemből összesen 146-ot fogadtak el.

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.