Diktátoros molinóval várta az Országházba látogató török elnököt két ellenzéki képviselő

2018. október 8., 13:59

Szerző:

Hatalmas, „Diktátorok" feliratú transzparenst függesztett ki az Országház ablakába Recep Tayyip Erdogan török elnöknek a Párbeszéd országgyűlési képviselő, a párbeszédes Kocsis-Cake Olivio és Tordai Bence.

„Erdogan látogatásával Orbán Viktor folytatja azt az utat, amin európai demokratikus országok vezetői helyett olyan diktátorokat fogad, mint Vlagyimir Putyin vagy Erdoğan. Olyan állami vezetőket, akiknek nem az országuk szabadsága a fontos, nem az emberek jóléte a fontos, hanem az, hogy eszközöket nem ismerve bebetonozzák a hatalmukat és elnyomó rendszereket építsenek ki – mondta az elnöki látogatás kapcsán Szabó Tímea, a párt társelnöke.

Fotó: Párbeszéd

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.