Gy. Németh Erzsébet szerint Baranyi Krisztinának is jár a fővárosi bizottsági hely, és meg is fogja kapni

2019. november 5., 18:40

Szerző:

Senki sem kérdőjelezi meg, hogy Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármesternek jár bizottsági hely és kell is, hogy ezt megkapja – írta Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes Facebook-oldalán.

Kedden tartotta alakuló ülését a Fővárosi Közgyűlés, amelyen a hagyományok szerint felosztják a különböző bizottsági helyeket a frakciók között. A bizottsági helyek száma alapján a pártok képviselői beleszólhatnak a közgyűlési döntéseket megelőző szakpolitikai vitába, és ellenőrizhetik a közpénzek megfelelő felhasználását. Kiderült azonban, hogy a ferencvárosi polgármester nem kapott helyet egyetlen bizottságban sem.

– A korábbiakban, egy előzetes egyeztetésen, amin Molnár Zsolt, Soproni Tamás, Dorosz Dávid és én vettünk részt, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Baranyi Krisztina a Fővárosi Közgyűlésben beül majd az egyik frakcióba. Így neki természetesen ettől a frakciótól járt volna bizottsági hely. Ám, a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén kiderült, hogy Baranyi Krisztina mégsem csatlakozik egyelőre egy frakcióhoz sem

– magyarázta Gy. Németh Erzsébet.

A főpolgármester-helyettes közölte, hogy ezért nem kapott kedden bizottsági helyet Baranyi Krisztina.

– Ez így természetesen nincs rendben, hiszen minden megválasztott képviselőnek jár hely és meg is fogja kapni azt

– zárta bejegyzését.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.