Börtönbe akart menni a férfi, aki egy sniccerrel támadt meg egy nőt Tökön

2020. január 18. 15:26 - szerző: 168 Óra

Egy helyközi járatú autóbuszról Tök település előtt szállt le egy 21 éves perbáli nő január 16-án délután. Egy szintén a buszról leszálló férfi megragadta, földre teperte és egy sniccert szorított a nyakához – írja a police.hu.

A nő próbált ellenállni, dulakodtak, miközben a támadó a „ne merj kiabálni” mondatot ismételgette. A dulakodás közben megvágta a nő kézfejét, a támadó a következő pillanatban felállt, és magára hagyva áldozatát elgyalogolt.

A budaörsi járőrök hiányos személyleírást kaptak ugyan a férfiról, ám a sértett nem elhanyagolható információkat osztott meg az egyenruhásokkal: irhakabát, feltűnően erős dohányszag, és a támadónál lévő szatyorban lapuló kiflik. E csekélynek tűnő nyom és az, hogy tettes és áldozata ugyanott szállt le a buszról, elegendő volt az azonosításhoz. A térfigyelő kamerák felvételein kiszúrták az irhakabátos, kiflikkel megrakott szatyrú férfit, akit – mint törzsvásárlójukat – felismertek a közeli élelmiszerüzlet dolgozói.

A budaörsi járőrök három órán belül egy munkásszállón elfogták a 27 éves orosházi H. Róbertet. Lakrészében megtalálták a bűncselekmény elkövetésekor viselt irhakabátot és a támadáshoz használt sniccert. H. Róbert beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Elmondása szerint biztonságosabbnak érezné magát a börtönben, ahol jobb sora is lenne a mostani sanyarú körülményeihez képest.

A férfit őrizetbe vették. H. Róbert ellen felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.