Bosszút állt a Vas megyei vadász azon a sofőrön, aki letaposta a cukorrépáját és negyven fokban szállított egy levágott disznót

2019. június 13., 10:21

Szerző:

Rendőrök érkeztek szerdán délután egy mezőgazdasági területre, a Vas megyei Vép közelébe, miután összeveszett egy vadász és egy levágott disznóval utazó terepjáró-sofőr - számolt be a 112 Press. A vadásznak először azért tűnt fel az utánfutós KIA, mert a terepjáró éppen a cukorrépa földön taposta le a növényeket. Mivel a föld a vadászé, megállította a terepjárót és hívta a rendőrséget.

Közben kiderült, hogy a terepjáró nyitott utánfutóján egy levágott disznó fekszik, amit a sofőr feldolgozásra szállított volna. Ezen a vadász annyira felidegesítette magát, hogy

letörte a KIA visszapillantó tükrét.

- Harminc fok feletti kánikula van, az utánfutón 40 fok. És így hurcolnak át egy állati tetemet, hogy azt emberi fogyasztásra feldolgozzák. Ez nem normális dolog. Ráadásul a vadászterületünkről van szó, akkor, amikor a sertéspestistől hangos Európa. Nem csak a vadállatokat veszélyeztetik az ilyen tettek, de a közelben két legális sertéstelep is működik, több ezer hízóval. Ha a sertéspestis felüti a fejét, akkor a teljes állományt meg kell semmisíteni - mondta a vadász, aki ellen rongálás miatt indult eljárás.

A KIA vezetőnek nem kellett volna mezőgazdasági területen „sunnyognia”, mert most fizetheti meg a kárt, az ÁNTSZ pedig a disznó szállításának körülményeit vizsgálja.

Tegnap 18:23

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Tegnap 17:09

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.

Tegnap 15:31

Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is tovább csökken. A benzin bruttó 5 forinttal, míg a gázolaj bruttó 4 forinttal fog kevesebbe kerülni.