A börtönben akar teherbe esni elítélt párjától egy 52 éves magyar nő, akár perre is megy a célja érdekében

2019. november 20., 08:59

Szerző:

Az 52 éves Tamás és vele egyidős szerelme, Vivien – ez persze nem az igazi nevük – hét éve szerettek egymásba. A férfi többször is ült börtönben, egy erőszakos bűncselekmény miatt visszaesőként nemrég több mint tíz évre ítélték – írja a Bors.

A nő mégis a végsőkig kitartana párja mellett, de a biológiai órájuk ketyeg, egy évtized múlva már nem vállalhatnának gyermeket.

Most azért harcol, hogy – Magyarországon elsőként – a gyermekük megfoganhasson a börtönben.

A nő sokáig mit sem tudott a választottja múltjáról, két évig össze sem költöztek, de már nem tudnák elképzelni az életüket egymás nélkül. Vivien még akkor is kitartott a választottja mellett, amikor azt egy évre lecsukták. Tudták, hogy hamarosan egy másik cselekmény miatt is büntetés várhat a férfira, ezért Németországba szöktek, hogy új életet kezdjenek. ­Egy húsüzemben dolgoztak, a férfit onnan vitték el a német rendőrök három év után. Májusban adták ki Magyarországnak.

Itthon havi egyszer találkozhatnak másfél órára, a fizikai érintkezés teljesen ki van zárva. Pedig a legfőbb céljuk, hogy Magyarország lehetővé tegye számukra a börtönben való gyermeknemzést, hogy a szabadulás után igazi családi életet tudjanak élni.

„Minden jogi lehetőséget kihasználunk arra, hogy ezt sikerüljön elérni" – nyilatkozta a Borsnak dr. Tran Dániel, a pár jogi képviselője.

Ha a kérelmüket elutasítják, egy per elindítását is fontolóra veszik.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.