Bajnai Gordon arra emlékeztetett: „a gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak”

2018. április 7., 22:15

Szerző:

„A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak” – idézte Facebook-oldalán szombat este Bajnai Gordon Edmund Burke ír származású írót, politikai gondolkodót, akit a modern brit konzervatív politika egyik megteremtőjeként is emlegetnek.

A volt miniszterelnök szerint vasárnap minden szavazat, minden körzet számítani fog, ezért arra buzdít mindenkit, hogy menjen el szavazni.

„Egyéniben hallgass az eszedre, listán pedig a szívedre” – tette hozzá, de a poszthoz linkelte a V18, a Közös Ország Mozgalom és Márki-Zay Péter által közösen ajánlott, a legesélyesebb egyéni jelölteket megnevező lista oldalát is, hogy aki tájékozódni akar, onnan tegye.

Megírtuk: Bajnai már nem először közvetít finom üzeneteket a választási kampányban, a korábbi posztja szerint ugyanakkor a Fideszre és a Jobbikra sem javasolja a voksolást.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.