Az utolsó szabadstrandot is bezárják Keszthelyen, már csak Mészáros Lőrinc és Tiborcz István járhat jól

2019. június 22. 09:37 - szerző: 168 Óra

Fizetős kutyás élménypark lesz a helyén, a kispénzűek mehetnek, amerre látnak.

Pakolhatok, aztán húzhatok innen! – foglalta össze elkeseredve nyár végi programját Plánder Ernő. A férfi büfét üzemeltethet a parton, cserében gondozta a területet, rendben tartotta a vizes blokkot. Ennek hamarosan vége: a keszthelyi képviselő-testület ugyanis a közelmúltban Nagy Bálint fideszes alpolgármester javaslatára megszüntette a város utolsó szabadstrandját. A strand helyén

fizetős, „kutyás élményparkot” és „piknikkertet” hozna létre egy budapesti vállalkozás

Tehát a Balaton második legnagyobb városában jövőre már nem lesz ingyenes strandolási lehetőség, a kispénzűek nem tudnak hol megmártózni – írja a Népszava.

A „kutyás élményparkkal” szinte kizárólag  luxusprojektek foglalják majd el a keszthelyi partszakaszt, ahol az elmúlt időszakban Mészáros Lőrinc és Tiborcz István is megvetette a lábát. A felcsúti oligarcha a Hunguest Hotels szállodalánc megvásárlásával jutott szállodákhoz, a kormányfő veje pedig 2014-ben a keszthelyi yachtkikötő megszerzésével jelent meg a városban. Azóta névleg kiszállt a cégből, majd érdekeltségébe került a város ikonikus szállodája, a Hullám, a kemping, és egy óriási, beépíthető part menti telek is. 

Tiborcz István szállodája Keszthelyen

Az ország egyik legnagyobb kutyabarát online közösségét működtető cég öt évre egymillió forintért kaphatja meg a valamivel kisebb, mint egyhektáros, vízparti területet. Fizetnie azonban nem kell Keszthelynek, elé ha évente 200 ezer forint értékben reklámozza az élményparkot, annak szolgáltatásait, valamint a város más programjait. Az városvezetés szerint olyan turisztikai attrakció valósulhat meg a városban, amely az országosan is egyre szélesebb tömeget jelentő kutyás társadalom figyelmét Keszthely városára irányíthatná.