Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Az utolsó szabadstrandot is bezárják Keszthelyen, már csak Mészáros Lőrinc és Tiborcz István járhat jól

2019. június 22. 09:37 - szerző: 168 Óra

Fizetős kutyás élménypark lesz a helyén, a kispénzűek mehetnek, amerre látnak.

Pakolhatok, aztán húzhatok innen! – foglalta össze elkeseredve nyár végi programját Plánder Ernő. A férfi büfét üzemeltethet a parton, cserében gondozta a területet, rendben tartotta a vizes blokkot. Ennek hamarosan vége: a keszthelyi képviselő-testület ugyanis a közelmúltban Nagy Bálint fideszes alpolgármester javaslatára megszüntette a város utolsó szabadstrandját. A strand helyén

fizetős, „kutyás élményparkot” és „piknikkertet” hozna létre egy budapesti vállalkozás

Tehát a Balaton második legnagyobb városában jövőre már nem lesz ingyenes strandolási lehetőség, a kispénzűek nem tudnak hol megmártózni – írja a Népszava.

A „kutyás élményparkkal” szinte kizárólag  luxusprojektek foglalják majd el a keszthelyi partszakaszt, ahol az elmúlt időszakban Mészáros Lőrinc és Tiborcz István is megvetette a lábát. A felcsúti oligarcha a Hunguest Hotels szállodalánc megvásárlásával jutott szállodákhoz, a kormányfő veje pedig 2014-ben a keszthelyi yachtkikötő megszerzésével jelent meg a városban. Azóta névleg kiszállt a cégből, majd érdekeltségébe került a város ikonikus szállodája, a Hullám, a kemping, és egy óriási, beépíthető part menti telek is. 

Tiborcz István szállodája Keszthelyen

Az ország egyik legnagyobb kutyabarát online közösségét működtető cég öt évre egymillió forintért kaphatja meg a valamivel kisebb, mint egyhektáros, vízparti területet. Fizetnie azonban nem kell Keszthelynek, elé ha évente 200 ezer forint értékben reklámozza az élményparkot, annak szolgáltatásait, valamint a város más programjait. Az városvezetés szerint olyan turisztikai attrakció valósulhat meg a városban, amely az országosan is egyre szélesebb tömeget jelentő kutyás társadalom figyelmét Keszthely városára irányíthatná.