Az Orbán-kormány már nem is képviselteti magát a Magyarországról szóló EP-vitán

2019. január 22., 16:11

Szerző:

A jövő heti, Magyarországgal foglalkozó EP-vitán senki sem fogja képviselni az Orbán-kormányt - mondta Brüsszelben Szijjártó Péter. - Választási kampány van, meghagyjuk a színjátékot azoknak, akik ebben részt kívánnak venni - nyilatkozta az MTI-nek a külügyminiszter.

A migrációs együttműködésnek nem azt a célt kellene szolgálnia, hogy minél többen eljöhessenek Afrikából, hanem azt, hogy lehetőleg mindenki ott maradjon - folytatta Szijjártó Péter az Európai Unió és az Afrikai Unió országainak külügyminiszteri szintű találkozója után.

A magyarországi helyzet kérdését január 30-án tűzték napirendre az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén.

A vitát a Judith Sargentinit is soraiban tudó zöldpárti frakció kezdeményezte még a múlt hónapban a legfrissebb magyarországi fejleményekre, a tüntetésekre, a Munka törvénykönyvének módosítására és a közigazgatási bíróságok létrehozására tekintettel.

Brüsszeli források szerint a Fidesz pártcsalásdja, az Európai Néppárt nem támogatta, hogy mostan tartsák meg a vitát.

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.