Az MSZP elnöke örömlányokhoz hasonlította a DK-ba átlépő szocialista polgármestereket

2020. február 21., 18:22

Szerző:

Csalódottságának adott hangot Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Szegeden, miután két szocialista polgármester, Kiss László és Szaniszló Ferenc a Demokratikus Koalícióba igazolt át.

- A politikában ők senkik sem lennének az MSZP nélkül – mondta a pártelnök, hozzátéve, nem is nyertek volna. Az MSZP Facebook-bejegyzésére a HVG figyelt fel. 

Kiss és Szaniszló a pártelnök szerint hátba szúrta az MSZP-t. Tóth szerint hibát követ el az, aki az MSZP kifosztására építi személyzeti politikáját (itt a DK-ra utalt). Tóth szerint az MSZP támogatottsága hónapról hónapra növekszik, és hibázik, aki alábecsüli "nagyvárosi erejét". Senki nem tekintheti az MSZP-t lábtörlőjének – tette hozzá.

A pártelnök fájlalja, hogy

a polgármesterek "épp most", az MSZP kongresszusa előtt próbálnak nehéz helyzetet teremteni "örömlányos viselkedéssel".

A kongresszuson pedig új baloldali politikát fognak hirdetni, állítja.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.