Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Az EMIH - Magyar Zsidó Szövetség nem zárja be a fenntartása alatt álló zsinagógákat

2020. március 13. 19:18 - szerző: 168 Óra

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) - Magyar Zsidó Szövetség fenntartásában álló zsinagógák továbbra is nyitva állnak a magyarországi zsidó közösség tagjai előtt, erről közleményt adott ki a magyarországi zsidó egyház:

„A Hitközség a rendszeres zsinagógai imákat, illetve a kiemelt napokon egyes szakrális együttléteket követő, borra mondott áldásokat (kidus) és az azok után következő könnyű étkezéseket továbbra is megtartja. Az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség a zsinagógáit napok óta rendszeresen fertőtleníti, továbbá minden imahelyen rendelkezésre áll elegendő mennyiségű kézfertőtlenítő is a közösség tagjai számára. Az EMIH mindemellett az elmúlt napok során folyamatosan felhívta a zsidó közösség figyelmét, és ismételten kéri a közösségi vallásos tevékenységeken résztvevő valamennyi látogatóját, hogy fokozottan figyeljen társai egészségének megóvására, illetve a közösen használt terek higiéniájára és a rendszeres kézmosásra. Egyúttal kéri a közösség tagjait, hogy ha betegnek érzik magukat, mindenképpen maradjanak otthon. Az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség az elmúlt időszakban minden olyan óvintézkedést megtett, amely a vallási élet biztonságának megteremtéséhez szükséges lehet.”